Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά- Πρωτότυπη διαμαρτυρία μαθητών: “Κυρία συγγνώμη αλλά…ψηφίσαμε γαλλικά-Υπερασπιζόμαστε το δίκιο μας”

Στη Χρυσοπηγή Χανίων, μαθητές της πέμπτης τάξης δημοτικού σχολείου, απείχαν από το μάθημα των Γερμανικών, καθώς είχαν επιλέξει τα γαλλικά. Με ένα…απίστευτο σημείωμα που έγραψαν στη δασκάλα των γερμανικών, προσπάθησαν λιτά και τεκμηριωμένα, με αξιοσημείωτη λεπτότητα, να της εξηγήσουν τους λόγους που έκαναν αποχή από το μάθημα.

Οι μικροί μαθητές διαμαρτυρήθηκαν ήσυχα και ηχηρά για την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού. Είχαν επιλέξει ως δεύτερη γλώσσα τη γαλλική, ωστόσο, κατέληξαν μόνο με τη γερμανική.

Επιλέγοντας την αποχή από το μάθημα και, ζητώντας συγγνώμη από τη δασκάλα τους, τόνισαν πως υπερασπίζονται το δίκιο και την ψήφο του.

Το σημείωμα που έγινε viral αναφέρει:

«Κυρία, σας ζητάμε συγγνώμη αλλά θα βγούμε έξω. Στο τέλος της περσινής χρονιάς οι περισσότεροι από μας ψήφισαν γαλλικά. Σήμερα υπερασπιζόμαστε το δίκιο μας και την αξία της ψήφου μας».

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Ποντικάκη, μέλος Δ.Σ. γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Χρυσοπηγής, τα παιδιά ήδη από τον Απρίλιο του 2023 είχαν δηλώσει τη γαλλική ως δεύτερη γλώσσα, καθώς και την προηγούμενη χρονιά είχαν διδαχτεί γαλλικά.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι αυτή η πρωτότυπη διαμαρτυρία των μαθητών συνιστά υπόδειγμα σεβασμού και συμπεριφοράς στο σχολικό περιβάλλον.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More