Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλγα Θεμελή στο Πρώτο: Διαταξικό έγκλημα η υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού (audio)

«Διαταξικό έγκλημα» χαρακτήρισε την υπόθεση του βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, δήλωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, Όλγα Θεμελή, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «ZoiGr» με την Χριστίνα Βίδου.

«Πρέπει να φύγουμε από τα μυθεύματα ότι ο δράστης είναι κάποιος ψυχικά διαταραγμένος. Δεν υπήρξε ποτέ αυτό . Είναι πάντα ένας πολύ δικός σου άνθρωπος που φροντίζει καλά τις δημόσιες τις κοινωνικές τις οικογενειακές σου σχέσεις .Είναι από όλες τις τάξεις» δήλωσε η κ. Θεμελή.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια εγκληματολογίας τόνισε ότι η αποπλάνηση είναι μία διαδικασία, στην οποία ο δράστης προφυλάσσει πολύ καλά το προφίλ του, ενώ συχνά προβάλλει την εικόνα ενός θεοσεβούμενου και καλού οικογενειάρχη, που εργάζεται για τους δικούς του ανθρώπους.

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη να εστιάσει η πολιτεία στα ζητήματα προστασία και στα δικαιώματα των ανηλίκων, καθώς και στη δημιουργία ενός οργανωμένου εκπαιδευτικού συστήματος, όπου θα στηρίζει και θα βοηθάει τα παιδιά.

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More