Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες σε Πόρτο Λάγος και Φανάρι

Ένα ιδανικό καλοκαίρι προσδοκούν οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Ξάνθη, βλέποντας τους πρώτους επισκέπτες να φτάνουν στην περιοχή, η οποία προσφέρει πολλές επιλογές.  

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ειρήνη Τσακίρη, ενημερώνει για τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή. 

Ο Φώτης Ξενάκης, επιχειρηματίας, δηλώνει αισιόδοξος ότι η φετεινή χρονιά θα ξεπεράσει τις προσδοκίες τους. «Συνήθως περιμένουμε τουρίστες μετά τις 20 Μαΐου, αλλά φέτος ξεκίνησε σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα». Στην Ξάνθη έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες από τις αρχές Απριλίου. Ήδη τα καταστήματα εστίασης γεμίζουν με κόσμο και το Πόρτο Λάγος διαθέτει πλουσιοπάροχα εδέσματα, ποικιλία  και φρέσκα ψάρια. Σημαντικό μερίδιο στο τουριστικό προϊόν έχει ο θρησκευτικός τουρισμός.

Στο ειδυλλιακό υδάτινο τοπίο ξεχωρίζει  το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, μετόχι της Ιεράς μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, κτισμένο επάνω σε ένα από τα δύο μικρά νησάκια στην λιμνοθάλασσα, μοιάζει να πλέει στο νερό Στο δεύτερο νησάκι το παρεκκλήσιο της Παναγίας Παντάνασσας συγκεντρώνει κόσμο που προσκυνά αντίγραφο της ομώνυμης εικόνας που βρίσκεται στην Μονή του Βατοπεδίου.

Το σημερινό κτίσμα του 1904, κατασκευάστηκε επάνω σε προγενέστερους ναούς που ανάγονται στον 14ο αιώνα.

Τα ψαροκάικα, που ελλιμενίζονται στο Πόρτο Λάγος, ταράζουν κατά διαστήματα τα πλήθη των ροζ φλαμίνγκο, που βρίσκουν καταφύγιο σε έναν μοναδικό υγροβιότοπο, ένα θέαμα που προσελκύει χιλιάδες φυσιολάτρες. Στην επικράτεια αυτού του υδάτινου κόσμου η αφθονία της ζωής είναι μοναδική.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More