Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυλαία για το International Micro μ Festival 2022 σε εννέα πόλεις

Το IMμF 2022 από τις 13 ως τις 16 Οκτωβρίου προσέφερε στο κοινό των εννέα πόλεων του φετινού του δικτύου την ευκαιρία να απολαύσουν  μοναδικές ταινίες μικρού μήκους και να επιλέξουν τις αγαπημένες τους.  Τέσσερις ημέρες, γεμάτες, χαρά, αγωνία, σασπένς.

Στην κεντρική εκδήλωση του φεστιβάλ, το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, οι αίθουσες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Ξάνθη, Πτολεμαΐδα, Βέροια, Παρίσι και Κοπεγχάγη γέμισαν με θεατές που, αφού παρακολούθησαν ταυτόχρονα  τις δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους από Έλληνες δημιουργούς, ψήφισαν την αγαπημένη τους.

Η ταινία του Αλέξη Χατζηγιάννη “Να τους διαβάσω ποιήματα” αναδείχθηκε για φέτος η αγαπημένη ταινία του Micro μ συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στη ζωντανή ψηφοφορία των θεατών και κατακτώντας την πρώτη θέση στις οκτώ από τις εννέα πόλεις.

Η κατάταξη των αποτελεσμάτων, έπειτα από την καταμέτρηση των ψήφων διαμορφώθηκε ως εξής:

Αγαπημένη ταινία  «Να τους διαβάσω ποιήματα» του Αλέξη Χατζηγιάννη

2η Αγαπημένη Ταινία  «Rain Dogs» του Παναγιώτη Χαλακατεβάκη

3η Αγαπημένη Ταινία  «Tzitzipongo» του Παύλου Σηφάκη

Ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι Ταινίες «Το Τελευταίο Ταξίδι» του Στηβ Κρικρή και η ταινία «Meetings» του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη.

Η Αγαπημένη Ταινία του IMμF2022 , «Να τους διαβάσω ποιήματα», αφηγείται τη συνάντηση ενός νταλικέρη και ενός ποιητή που γνωρίζονται σε ένα μπαρ και ξεκινούν ένα μεγάλο ταξίδι που τους οδηγεί σε μια παράδοξη και επικίνδυνη βραδιά ποίησης στη μέση του πουθενά. Τους δύο βασικούς ρόλους της ταινίας ερμηνεύουν με υποδειγματικό τρόπο Ο Γιώργος Κάτσης και  Δημήτρης Καπετανάκος.

Εκτός από τα βραβεία του κοινού και φέτος η οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ έδωσε τις δικές της τιμητικές διακρίσεις που έχουν ως εξής:

Βραβείο Σκηνοθεσίας: Αλέξης Χατζηγιάννης (Να τους Διαβάσω Ποιήματα)

Βραβείο Σεναρίου: Παύλος Σηφάκης (Tzitzipongo)

Βραβείο Α’ Ανδρικής Ερμηνείας : Ηλίας Βαλάσης για την ταινία Meetings

Βραβείο A’ Γυναικείας Ερμηνείας: Ιωάννα Τριανταφυλλίδου για την ταινία Nexting

Στο Σπουδαστικό μέρος που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/10 και την Παρασκευή 14/10 σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα το κοινό του Micro μ επέλεξε στην πρώτη τριάδα τις ταινίες:

«Όταν Έχασε η Νύχτα» του Αστέρη Τζιώλα
«Η Ταινία» του Δημήτρη Κωνσταντίνου
«Ευτοπία» του Οδυσσέα Σπυρόπουλου

Το Micro μ Festival 2022 έκλεισε την Κυριακή το βράδυ τη φετινή του διοργάνωση με το διεθνές τμήμα των προβολών του.

Η απονομή των βραβείων του κοινού και της οργανωτικής ομάδας  του IMμF 2022 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ σε ειδική τελετή την οποία παρουσίασαν οι ηθοποιοί, Εύη Κολιούλη και Γιώργος Νικολαΐδης σε ζωντανή σύνδεση με τις πόλεις.

Εκτός από το χρηματικό έπαθλο των 1,000 ευρώ που προσέφερε στο νικητή σκηνοθέτη το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τα υπόλοιπα έπαθλα που δόθηκαν στους τρείς πρώτους σκηνοθέτες αλλά και στον νικητή σκηνοθέτη του σπουδαστικού μέρους ήταν συνολικής αξίας άνω των 3.000  ευρώ, ευγενικές χορηγίες των εταιριών RGBStudios, της VIDEOPRESS  αλλά και της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More