Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Χίσλοπ στην ΕΡΤ: Μεγάλο λάθος η συμπεριφορά του Σούνακ, ξεκάθαρο μήνυμα από τον βασιλιά Κάρολο – Μπορούμε να αλλάξουμε τον νόμο και να επιστρέψουν τα Γλυπτά

«Η συμπεριφορά του Σούνακ ήταν όχι μόνο έκπληξη, αλλά ένα σοκ» σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ η διεθνούς φήμης συγγραφέας, Βικτώρια Χίσλοπ, ωστόσο τη χαρακτήρισε «δώρο για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι πρέπει να γυρίσουν στην Αθήνα».

Μάλιστα σημείωσε πως την τελευταία εβδομάδα η είδηση για τα Γλυπτά ήταν στις πρώτες σελίδες των βρετανικών εφημερίδων συμπληρώνοντας πως «είχαμε την ευκαιρία να εξηγήσουμε τι έχει γίνει, τι έχει κάνει ο Έλγιν και το γεγονός πως ήταν κλεμμένα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης» και προσθέτοντας πως πλέον υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν τη σωστή άποψη για τα Μάρμαρα.

«Αν πίστευε ο Σούνακ ότι θα κερδίσει ψήφους από τέτοια συμπεριφορά, αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος» σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Χίσλοπ, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει και τη σημασία της κίνησης του βασιλιά Καρόλου που φόρεσε τη γραβάτα με την ελληνική σημαία, υπογραμμίζοντας πως δεν ήταν σύμπτωση αλλά ένα «μήνυμα».

Επιπλέον η κ. Χίσλοπ τόνισε πως ο Παρθενώνας είναι ένα ευρωπαϊκό σύμβολο, δεν είναι μόνο γλυπτά. Είναι ένα κομμάτι από κάτι πιο μεγάλο, που είναι σύμβολο για τη Δημοκρατία, που είναι κάτι παγκόσμιο, όπως ένα έργο τέχνης» υπογραμμίζοντας πως το πάθος της υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα προέρχεται από το γεγονός πως «ο Έλγιν ήταν κλέφτης» σημειώνοντας πως πήρε τα Γλυπτά για το σπίτι του στη Σκοτία.

Μεταξύ άλλων η κ. Χίσλοπ τόνισε πως η ανάδειξη του θέματος έχει κάνει πολλούς ανθρώπους στη Βρετανίας, ακόμη και όσους σχετίζονται με την πολιτική σκηνή της χώρας, να διαβάσουν και να ενημερωθούν σχετικά, σημειώνοντας πως σε κάθε εφημερίδα είχε πλήθος σχετικών δημοσιευμάτων.

Μάλιστα, η αγαπημένη συγγραφέας ανέφερε πως πλέον είναι περισσότερο αισιόδοξη πως θα γυρίσουν τα Γλυπτά στην Ελλάδα, γιατί «η πίεση από το κοινό θα γίνει και πιο δυνατή πίεση»

«Δεν θα είναι στο αεροπλάνο αύριο τα Γλυπτά» όμως μετά τις εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την πιθανής αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της χώρας μπορούμε να αλλάξουμε τον νόμο και τα Γλυπτά να επιστρέψουν στην Ελλάδα», σύμφωνα με την Β. Χίσλοπ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More