Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Από τον Άννα στον Καϊάφα η συντήρησή του Θεατρικού Σταθμού, με αποτέλεσμα την κατάρρευση της πύλης εισόδου εν ώρα παράστασης

Από θαύμα δεν έπεσε η βαριά ξύλινη πόρτα της εισόδου του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου το βράδυ του Σαββάτου πάνω σε κάποιον θεατή ή εργαζόμενο, αφού το ιστορικό θέατρο της παραλιακής λεωφόρου ήταν ανοιχτό και βρισκόταν σε εξέλιξη θεατρική παράσταση.

Οι θεατές άκουσαν έντρομοι το δυνατό θόρυβο που έκανε η πόρτα κατά την κατάρρευσή της, λίγη ώρα αφού είχαν εισέλθει στον κυρίως θεατρικό χώρο και αφού είχαν αποχωρήσει από το χώρο της έκδοσης εισιτηρίων.

Το περιστατικό έθεσε σε συναγερμό το δήμο Ηρακλείου που έχει αναλάβει τη χρήση του χώρου αλλά και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου που είναι ο φυσικός ιδιοκτήτης και έχει διαθέσει το χώρο στο δήμο με δωρεάν παραχώρηση, εξαιρώντας τον από τη διαχείριση της χερσαίας ζώνης που ανήκει στον ΟΛΗ.

Ο Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου άλλωστε είναι εδώ και 35 χρόνια συνυφασμένος με τις πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου, ενώ για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες ήταν ο μοναδικός θεατρικός χώρος στο Ηράκλειο. Παρόλα αυτά, δεν έλαβε την προσοχή που χρειαζόταν, με αποτέλεσμα η προχθεσινή κατάρρευση της πόρτας να του βάλει και προσωρινό λουκέτο και να προκαλέσει την ακύρωση όλων των παραστάσεων και των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο.

Πρόκειται για ένα κτίριο που το “χτυπάει” η υγρασία και η αλμύρα της θάλασσας, ωστόσο κανείς από τους εμπλεκόμενους φορείς δεν ανέλαβε τη συντήρησή του, στέλνοντας το ζήτημα από τον Άννα στον Καϊάφα.

Ο Οργανισμός Λιμένος έδωσε παράταση στη σύμβαση παραχώρησης στο δήμο μέχρι το τέλος του 2023 και το κτίριο άντεξε μέχρι λίγο πριν. Κανείς από τους δύο φορείς όμως δεν υπολόγισε ότι οι καιρικές συνθήκες διαβρώνουν το κτίριο καθώς και το σιδερένιο μηχανισμό που στηρίζει την πόρτα, με αποτέλεσμα αυτή να καταρρεύσει λίγα λεπτά αφού είχε αρχίσει η παράσταση και είχαν φύγει οι θεατές από το συγκεκριμένο χώρο.

Το 2024 θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με το Θεατρικό Σταθμό“, είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος του ΟΛΗ Γιάννης Βαρδαβάς και συμπλήρωσε ότι “ο εν λόγω χώρος θα εξαιρεθεί από τα σχέδια του επενδυτή για το λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ θα προκύψει ένας νέος δημόσιος φορέας που θα αναλάβει τη χρήση και τη συντήρησή του“.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More