Τρίτη, 11 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας για το περιστατικό στο Σαρόκο: «Η κοινωνία χρειάζεται μέτρα πρόληψης τώρα»

«Το φαινόμενο της βίας μεταξύ ανηλίκων είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και «επισκέφθηκε» πλέον για τα καλά και την Κέρκυρα, πράγμα που αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε», επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας μετά το αιματηρό περιστατικό στην πλατεία Σαρόκο.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος η κοινωνία νοσεί και ακόμα περισσότερο ο θεσμός της οικογένειας: «Είναι προφανές ότι σήμερα η οικογένεια δεν έχει τις Αρχές και τις προτεραιότητες που είχε, όπως τις ξέραμε στην Ελλάδα.  Το σχολικό περιβάλλον φαίνεται επίσης να μη μπορεί δραστικά πια να διαμορφώσει σωστούς και υπεύθυνους ανθρώπους. Το διαδίκτυο και η ανεξέλεγκτη χρήση του, έχει γίνει μια μάστιγα που διαμορφώνει μια εικονική πραγματικότητα σε αυτά τα παιδιά που αδυνατούν να ελέγξουν την κάθε πληροφορία και τις συνέπειες της.  Πρέπει να κρουστεί άμεσα ο κώδωνας του κινδύνου και να καταλάβουμε ότι δεν πάμε καλά». 

Μάλιστα ο Δικηγορικός Σύλλογος κλείνοντας την ανακοίνωση του προειδοποιεί ότι χρειάζονται μέτρα πρόληψης άμεσα, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο «Η Δικαιοσύνη κάποια στιγμή έρχεται να παίξει το ρόλο της.  Όμως, όταν έρχεται η ώρα της καταστολής και της τιμωρίας, συνήθως είναι αργά. Το νήμα μεταξύ ανθρώπινης ζωής και θανάτου είναι τόσο λεπτό, όσο κανείς δεν φαντάζεται.  Η κοινωνία χρειάζεται μέτρα πρόληψης τώρα.  Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More