Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι προκρατήσεις δείχνουν νέο ρεκόρ για τον Τουρισμό στην Πιερία

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού στην Πιερία βλέπουν την φετινή θερινή περίοδο να σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ και προσδοκούν σε ένα ρεύμα επισκεπτών από την βόρειο Ευρώπη.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας αναδεικνύει τους τουριστικούς προορισμούς εν’ όψει θέρους.

Ο Βασίλης Αγάκος, αντιπρόεδρος ομοσπονδίας ενοικιαζόμενων δωματίων Πιερίας, Ημαθίας-Πέλλας, σημειώνει ότι οι αφίξεις ξεκίνησαν ήδη και σε αυτό βοηθά ότι η Πιερία είναι προσβάσιμη οδικά για τους επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες.

Εκτός από τους συνήθεις επισκέπτες από τις γειτονικές χώρες, οι επιχειρηματίες εκτιμούν ότι ένα νέο τουριστικό κύμα θα φτάσει στις ακτές τη Πιερίας από την Ουγγαρία. «Για τους Ούγγρους η Πιερία αναμένεται να γίνει φέτος ο πρώτος προορισμός. Επίσης κάνουμε ανοίγματα και στην αγορά της βορείου Ευρώπης, όπως και του Ην. Βασιλείου», αναφέρει ο κ. Αγάκος. Οι τιμές στα καταλύματα ξεκινούν από 40 ευρώ και φτάνουν τα 800. Δηλαδή για όλα τα βαλάντια. Ο τουρισμός της Πιερίας απευθύνεται περισσότερο σε οικογένειες, έιτε λόγω των απάνεμων και αβαθών παραλιών είτε ωιατί προσφέρει εναλλακτικές διασκέδασης.   

Με τα λουτρά στο Πόζαρ, τον θρησκευτικό τουρισμό στην Ημαθία και τον αρχαιολογικό χώρο στην Βεργίνα, η ευρύτερη περιοχή παραμένει υψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών.

Όσον αφορά το θέμα των έργων συντήρησης και αναβάθμισης των σηράγγων, ο κ. Αγάκος σημειώνει ότι είναι αναγκαία για την ασφάλεια των επισκεπτών στην περιοχή. Οι ερχόμενοι οδικά από το εξωτερικό κινούνται από την παλαιά εθνική οδό, ενώ επισημαίνεται πως τα ΙΧ περνούν ελεύθερα από τα διόδια Πυργετού στην νότια είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών και δεν υπάρχει λόγος να σταματούν και να δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

Οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι τα έργα θα μειωθούν σταδιακά για το καλοκαίρι και θα ξαναρχίσουν με εντατικούς ρυθμούς το φθινόπωρο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More