Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παγωτά με αναπάντεχες και εξωτικές γεύσεις

Κάποιοι αδιαφορούν για την παγωμένη γεύση του γλυκού πειρασμού το καλοκαίρι. Υπάρχουν όμως και οι λάτρεις του παγωτού.

Η Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Τασούλα Κρητικού, προτείνει ποικιλία γεύσεων από δυο δημιουργικούς ζαχαροπλάστες.

Δυο αδέλφια, ο Χαράλαμπος και ο Γιώργος Μαραντίδης, ζαχαροπλάστες τρίτης γενιάς συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση, και όπως δηλώνουν, με την υπομονή και την προσήλωση στην δουλειά τους στοχεύουν να κατακτήσουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Με την ευρηματικότητα τους κατάφεραν να κερδίσουν το 2ο πανελλήνιο βραβείο στον διαγωνισμό γεύσεων «GELATO WORLD MASTERS».

Η επιτυχία οφείλεται στον συνδυασμό δυο διαφορετικών προϊόντων από αιγοπρόβειο γάλα και μάνγκο, πασπαλισμένο με σουσάμι, παστέλι βουτύρου, που σπάει την οξύτητα. Όπως λένε η προσθήκη λεμονιού στο παγωτό απαλείφει την μυρωδιά από το αιγοπρόβειο γάλα, που δεν είναι αρεστή σε κάποιους.

Πίσω από κάθε γευστική δημιουργία κρύβεται μια ερωτική ιστορία, εξηγεί ο Χαράλαμπος, ο οποίος μεταφέρει την προσωπική του ιστορία, που τον ενέπνευσε για το ανωτέρω παγωτό.  

Ο έτερος των αδελφών, ο Γιώργος, με ανάλογη εμπειρία δημιούργησε παγωτό με γλυκόριζα, χάρη σε μια σκανδιναβή, που λάτρευε το συγκεκριμένο είδος φυτού ως συμπλήρωμα.

Οι γεύσεις πολλές με ταυτότητα προελεύσεως από χώρες μακρινές και την Ελλάδα ξεφεύγουν από τις καθιερωμένες δημιουργίες που έβρισκαν οι λάτρεις του παγωτού στα ψυγεία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More