Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προβλήθηκε στη Λάρισα το ντοκυμαντέρ Ennio: The Maestro

“Η καλύτερη προβολή, ως τώρα, είναι αυτή εδώ στη Λάρισα”, μας είπε πριν από λίγη ώρα ο Gianni Russo, παραγωγός του ντοκυμαντέρ για τον Έννιο Μορικόνε.

Alessantro de Rossa, Gianni Russo

Μετά το φεστιβάλ Βενετίας, το ντοκιμαντέρ “Ennio: The Maestro” του παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη Giuseppe Tornatore, έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά εκτός ιταλικών συνόρων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, πριν από λίγη ώρα.

Η Λάρισα αγαπά τον Μαέστρο και το δείχνει. Τόσο που τη συμπεριέλαβε κινηματογραφικά στο ντοκιμαντέρ ο Τορνατόρε. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής του Έννιο Μορικόνε είναι παιδί της Λάρισας, μοναδικός στον κόσμο και με τόσο πλούσιες δράσεις που τράβηξε παγκοσμίως το ενδιαφέρον.

Ο γιος του Maestro, Marco, συγκινημένος εμφανώς, βρίσκεται στη Λάρισα και περιέγραψε στην ΕΡΤ πόσο απίστευτη του φαίνεται η αγάπη της πόλης για τον πατέρα του, “ο οποίος έμαθε για τον Σύλλογο και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπερδραστήριο πρόεδρό του, Κώστα Παπακώστα. Ήταν επιθυμία του να τον συναντήσει, αλλά δεν πρόλαβε, όμως είμαι σίγουρος ότι από εκεί όπου βρίσκεται νιώθει αυτή την αγάπη“.

Ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ Gianni Russo μας είπε ότι ήταν δική του πρόταση να γίνει η πρεμιέρα στη Λάρισα.

Στη Λάρισα και παρών, φυσικά, στην πρεμιέρα και ο συγγραφέας και βιογράφος του Μορικόνε, Alessandro de Rosa. Η βιογραφία του μεγάλου συνθέτη “Ennio Morricone – Αναζητώντας εκείνον τον ήχο | Η μουσική μου, η ζωή μου”, θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις αρχές Οκτωβρίου και το αναγνωστικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να μάθει πολλές, ακόμη και αθέατες, πλευρές του Maestro.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More